16 October 2019.

Nacionalne Esports Lige

Nacionalne Esports Lige predstavljaju novi nivo takmičenja, odmah ispod EBLa.

Nacionalne Esports Lige predstavljaju novi nivo takmičenja, odmah ispod EBLa. U saradnji sa ChallengerMode platformom, razvijamo sistem gde će svih 10 država koje pripadaju balkanskoj ligi dobiti svoje nacionalno takmičenje kojim će započeti put ka profesionalnoj karijeri

Sistem Nacionalnih Esport Liga je integrisan u okvir Esports Balkan Lige (EBL) koja pripada Riotovom programu Evropskih Regionalnih Liga (ERL) i kvalifikuje najbolje 2 ekipe za European Masters.

Ovime je igračima pružena direkna šansa da od svoje zemlje dođu do Evropske scene i započnu razvoj svoje esport karijere.

Organizovanje Nacionalnih Esport Liga se odvija u nekoliko faza, a do sada su lige aktivne u Srbiji, Hrvatskoj, Crnoj Gori, Makedoniji, Bosni i Hercegovini i Sloveniji

NEL šampioni pored novčane nagrade dobijaju i mesto u zatvorenim kvalifikacijama za narednu sezonu EBL i time imaju priliku da zaigraju na međunarodnom turniru protiv drugih šampiona iz regiona.

Plejof završnica svake Nacionalne Esport Lige se emituje uživo putem Fortuna Esports YouTube i Twitch kanala i Sport Kluba.

Razvoj amaterskog takmičenja je oduvek bio jedan od naših prioriteta jer verujemo da je potrebno imati zdravu osnovu koja će biti potpora najvišem takmičarskom rangu koji trenutno predstavlja EBL.

Trenutno imamo situaciju da igrači koji su igrali prve Junior Kupove realizovane u saradnji sa Asusom sada debituju u EBL timovima i predstavljaju nove talente našeg regiona. Nacionalne Lige će pružiti još bolji i jasniji okvir za sve igrače i timove koji imaju želju da se dokažu i pokažu da imaju ono što je potrebno da bi uspeli.

– Mihajlo Džaril, direktor, Fortuna Esports

„Jako smo ponosni na ono što Fortuna trenutno postavlja u regionu i uzbuđeni zbog pokretanja Nacionalnih Liga na Balkanu. Odličan posao je urađen tokom pripreme onoga u šta verujemo da je najbolji mogući scenario za amatere i rekreativce. Jasan put od najnižih nivoa takmičenja do najvišeg ranga trenutno mogućeg za one koji to žele, ali i mesto za one koji samo žele da redovno igraju u takmičarskom okruženju sa ljudima svog kalibra.“

– Philip Hübner, direktor sektora za razvoj poslovanja i strategiju, Challengermode