10 December 2021.

Diamant kupio mesto od SuppUp Esports

Slovenačka organizacija Diamant je otkupila EBL mesto od ekipe SuppUp Esports.

Slovenačka organizacija Diamant je otkupila EBL mesto od ekipe SuppUp Esports.

Drago nam je što možemo da poželimo dobrodošlicu novoj balkanskoj organizaciji u EBL 2022! Diamant će preuzeti mesto ekipe SuppUp u novoj sezoni zvanične League of Legends lige za Balkan.

Iako je ekipa tek nastala, tokom perioda provere potencijalnih kupaca, Diamant se izdvojio činjenicom da iza njega stoji ekipa iz slovenačnog start-ap akceleratora Reveris.

Od samog starta Diamant će imati podršku telekom operatera T-2, kao i fudbalskog kluba IB 1975 Ljubljana, a zajedno sa ljudima koji imaju iskustva u sportu, biznisu i gejmingu, ova organizacija nastoji da pomogne u izgradnji slovenačkog i regionalnog esport ekosistema.

Uzbuđeni smo i oduševljeni što ćemo se pridružiti EBL-u u sezoni 2022. Igranje u tako renomiranom takmičenju kao što je EBL je bio naš prvi cilj i ponosni smo što smo deo toga. Konkurencija će biti žestoka i mnogo napornog rada je pred nama, ali daćemo sve od sebe da pokažemo za šta smo sposobni. Diamant ima za cilj da postane jedan od najboljih esport timova na Balkanu, a učešće u EBL-u označava početak našeg putovanja.” rekao je Gregor Fartek iz Diamanta.

Nažalost, ovo takođe znači i da ekipa SuppUp ovde zvanično završava svoje učestvovanje u balkanskoj League of Legends ligi, nakon što su u sezoni 8 pozajmili svoje mesto timu “NK Osijek Esports”.

SuppUp (Energypot Wizards) je od samog ulaska u EBL pokazao ogroman kvalitet na takmičarskoj sceni, a od samog starta su krenuli da ređaju titulu za titulom. Sa legendarnim jezgrom koje su činili Klowny, Spooky i VZZ, ova ekipa je uzela tri vezane titule šampiona, a na proleće 2021. su dokazali tačno koliko višesezonski rast i napredak može da znači i za jednu manju regiju uz maestralan performans tokom EU Mastersa.

Sa ovim transferom imamo i kompletan spisak ekipa koje direktno učestvuju u EBL 2022, naravno bez uzimanja u obzir aktuelnih kvalifikacija koje će nam doneti još 3 nove ekipe:

P.S. kvalifikacije za preostala 3 EBL mesta se igraju u petak od 18h, kao i u subotu i nedelju od 14h, a prenose uživo možete pratiti na Fortuna Esports YouTube, Twitch i Trovo kanalima, kao i na SK Esports TV!