16 December 2023.

DoubleAiM i Lupus Esports ulaze u EBL!

Drago nam je da možemo da poželimo dobrodošlicu organizaciji koju predvodi Aleksa "DoubleAiM" Stanković kao i Lupus Esportsu, ekipi koja je aktivna već duže vreme na amaterskoj sceni.

Uz novogodišnje praznike stiže i 14. po redu EBL sezona, a u 2024. će nam se pridružiti dve nove organizacije!

Drago nam je da možemo da poželimo dobrodošlicu organizaciji koju predvodi Aleksa “DoubleAiM” Stanković kao i timu Lupus Esports, ekipi koja je aktivna već duže vreme na amaterskoj sceni.

Nažalost, ovo takođe znači i da se opraštamo od nekih imena koje već dugo znamo, a to je pre svega Valiance ProGame, dugogodišnji deo našeg ekosistema još od vremena kada su bili poznatiji pod imenom CR4ZY. Preostalo mesto je pripadalo organizaciji Forged Five koja se kvalifikovala u EBL kroz promociju 2024, ali usled želje da nastave svoje igračke karijere negde drugde odlučili su da ne učestvuju u EBL-u kao organizacija.

Prelazak DoubleAiM-a na mračnu stranu menadžmenta ipak nije iznenađenje. Aleksinu karijeru krase mnogi pehari kao i najveći uspeh Balkanske LoL scene na EMEA Mastersu, kada je zajedno sa ASUS ROG ekipom stigao do polufinala ovog prestižnog turnira, a po njegovim rečima – ovo je pravi način da nastavi da širi svoju strast prema esportu!

Oduvek sam želeo da imam svoj tim i sve što sam radio do sada je vodilo ka tome. Deset godina se bavim gejmingom i to je za mene uvek bilo više od zabave, više od posla, više od ljubavi, nekako mi je gejming bio sve i verujem da je ovo pravi način da nastavim da se bavim gejmingom i širim strast prema esportu i takmičarskom duhu!rekao je Aleksa “DoubleAiM” Stanković.

Lupus Esports je ipak novije ime i njihova aktivnost je do sada bila usmerena ka amaterskoj sceni, a poslednji put ste imali prilike da ih gledate na Games.CON-u 2023 gde su pružili vrhunske partije protiv Z10 postave u finalu.

“Lupus Esports je san dva dečaka, rođen iz strasti prema esportu i želje da unapredimo gaming scenu na Balkanu. Naša misija je stvaranje inkluzivne zajednice igrača, gde svako ima priliku da ostvari svoj puni potencijal i izgradi trajno nasleđe u svetu esporta. Želja nam je da podignemo standarde takmičenja na neki potpuno drugi nivo i okupimo community koji će iz iz dana u dan rasti uz nas i sa nama. Kroz posvećenost svakom članu tima, zajednici koja nas nesebično podržava, timskom radu i konstantnom evolucijom, želimo biti sinonim za sportski duh i strast prema esportu na Balkanu.” rekao je Lazar “Deda” Jojić, osnivač organizacije Lupus Esports.

EBL se vraća u akciju od 31. januara 2024, a uskoro će biti još vesti o novoj sezoni, GLHF tokom praznika!