25 October 2019.

Nacionalne Lige 2020

Vreme je za još jedan krug nacionalnih liga i potrage za novim talentima regionalne LoL scene.

Dok se spremamo za EBL 2020, vreme je za još jedan krug nacionalnih liga i potrage za novim talentima regionalne LoL scene.

Nacionalne Esports Lige su u svojoj prvoj sezoni već izrodile jedan EBL tim. Šampion slovenačke lige, Upper Echelon je za par meseci došao od statusa “ko?” do 5. mesta u regularnoj sezoni EBLa. Ovo je dobar znak da amaterski sistem ispod EBL nivoa može da ubrza put nadolazećoj generaciji LoL igrača.

Ova sezona će takođe uvrstiti barem 6 liga: Srbija, Hrvatska, Bosna i Hercegovina, Crna Gora, Slovenija i Severna Makedonija. Šampioni ovih liga će pored novčane nagrade dobiti i zagarantovano mesto u zatvorenim kvalifikacijama za Esports Balkan Ligu koje nas očekuju u 01. mesecu 2020.

Top 4 ekipe iz prošle sezone će imati prednost u vidu direktne pozivnice u svaku ligu, pod uslovom da su zadržale barem 3 od 5 igrača koja su igrala plej-of mečeve svake lige (ili 3 od 6 ukoliko su koristili izmene tokom plej.of mečeva).

U svakoj ligi će biti barem 6 mesta, a ukoliko neka od plej-of ekipa ne može da zadrži svoje mesto, to mesto će naslediti ili neka druga pozvana ekipa ili dodatna ekipa iz otvorenih kvalifikacija.

Prve otvorene kvalifikacije koje nas očekuju su za srpsku ligu i održaće se 02. novembra na platformi ChallengerMode od 12:00.

Prijave su otvorene!

Naredne dve lige će biti liga Bosne i Hercegovine i liga Crne Gore, čije će prijave biti otvorene u drugoj ili trećoj sedmici novembra (11. meseca).

Bitna napomena za lige Srbije, Bosne i Hercegovine i Crne Gore je da će svaka od ovih liga biti uživo emitovana na Fortuna Esports YouTube kanalu kao i na Sport Klub Esports TV kanalu. Ovim putem želimo da pružimo igračima maksimalnu šansu da budu primećeni, u ligama koje ćemo mi direktno voditi i administrirati.

Ovo znači da će pravila za ove tri lige biti malo oštrija, kao i da će svi termini igranja biti unapred poznati i nepromenljivi (ako ekipa ili igrač ne mogu da stignu na meč, biće im dodeljen automatski poraz. Nakon 2 automatska poraza, ekipa će biti diskvalifikovana iz takmičenja). 

Ako ste igrač iz jedne od ovih 3 država, računajte da će mečevi kretati radnim danima od 20:00, 21:00 i 22:00 sati kako bi svi imali vremena da završe svoje dnevne obaveze.

Opšta pravila za sve lige: 

Postojeće EBL ekipe ne mogu da učestvuju u nacionalnim ligama.

Ako imate bilo kakvo pitanje, slobodno nam pošaljite na:

Discord: https://discord.gg/GksMSCy 

Instagram: https://www.instagram.com/fortunaesports/