02 June 2021.

NK Osijek menja SuppUp u letnjoj polusezoni EBL-a

Kroz uzajamni dogovor dve organizacije, SuppUp je ustupio svoje EBL mesto ekipi NK Osijek Esport u trajanju od jedne polusezone.

Kroz uzajamni dogovor dve organizacije, SuppUp je ustupio svoje EBL mesto ekipi NK Osijek Esport u trajanju od jedne polusezone.

Aktuleni šampioni zvanične League of Legends lige za područje Balkana se neće takmičiti u drugoj polovini 2021. Nakon treće uzastopne EBL titule i plasmana u osminu finala EU Mastersa, ekipa SuppUp je uspešno plasirala svoju šampionsku petorku u druge evropske timove.

Trojka koju čine Klowny, Spooky i VZZ će se ove sezone takmičiti u španskoj ligi LVP braneći boje ekipe BCN Squad. Osamnaestogodišnji Mersa, jedan od najmlađih EBL igrača je zauzeo poziciju supporta u francuskoj ekipi GamersOrigin koji su proleće završili na 7. mestu LFL tabele. Zvezda ekipe Mihail “twohoyrz” Petkov je prešao u akademiju LEC ekipe SK Gaming, gde će kroz nemačku ligu pokušati da se domogne EU Mastersa.

“Odlučili smo da odmorimo ove sezone od takmičarskog dela i fokusiramo se na par zanimljivih projekata koje privodimo kraju za sve ljubitelje esporta i Suppupa. Što se tiče sledeće takmičarske godine možete očekivati velike projekte i nadam se da ćete nastaviti da nas pratite i podržavate.” Mihailo “Teehee” Ćirić, menadžer ekipe SuppUp.

Ekipa koja će menjati SuppUp tokom leta je esports sekcija fudbalskog kluba Osijek. Pored Crvene Zvezde koja ulazi u svoju osmu sezonu takmičenja i Panathinaikosa koji se kratko takmičio u ranim fazama lige, ovo je već treći fudbalski klub koji nastupa u EBL-u. Rukovodstvo ekipe će činiti Hrvoje Jugec, jedan od osnivača ekipe KlikTech kao i Petar “Pitar” Čaleta, aktuelni igrač ekipe.

“Vježbajući kroz prošlih par mjeseci odlučili smo se prijaviti u A1 Adria ligu testirajući igrače i polako definirati tempo kojim bi tim želio ići. Trenutno smo u finalnoj fazi lige sa velikim očekivanjima za uspjeh. Nezadovoljni granicama koje možemo doseći sudjelujući u drugim najtecanjima pogled smo prebacili prema EBL-u i EU masters-u. Zadovoljiti ćemo se samo sa top 4 mjesta, koja i očekujemo.” Petar Čaleta – NK Osijek kapiten ekipe.

“Iznimno nam je drago što se možemo u ovako ranoj fazi razvijanja esport branda, NK Osijeka, natjecati u EBL-u i testirati svoj tim sa najjačim ekipama sa ovih prostora. Pošto nam je ovo prva sezona natjecanja u ligi neke određene prognoze nemamo osim najave da ćemo u svakom game-u tražiti i ići na pobjedu. Plasman u EU Masters je jedan od ciljeva a hoćemo li ga postići ovu, sljedeću ili za tri sezone, ostaje samo da sačekamo. Prvo smo krenuli sa potpisivanjem igrača za FIFA-u a sada je došao trenutak i za League of Legends, no ni tu ne namjeravamo stati. U esport priču ušli smo sa ozbiljnim ciljevima i dugoročnim planovima.” Hrvoje Jugec – NK Osijek esport menadžer.

Najveća regionalna LoL akcija se premijerno vraća već 14. juna od 19 časova, a prenosi uživo će biti putem Fortuna Esports YouTube i Trovo kanala kao i SK Esports TV!

Za sve informacije o aktuelnoj EBL sezoni posetite sajt lige: http://lol.balkanesports.com/rs/

NK Osijek Instagram: https://www.instagram.com/nkosijek

NK Osijek Twitter: https://twitter.com/nkosijek