05 August 2021.

PGL Major ekskluzivno na Fortuni i SK Esports TV!

PGL Major 2021 ćete moći da gledate ekskluzivno na Fortuna Esports YouTube i Sport Klub Esports TV kanalima! 

Nakon dve godine čekanja, brojnih odlaganja i beskonačne količine strpljenja, nikada nismo bili bliži povratku jednog od najelitnijih turnira na planeti – CS:GO Majora.

Iako i dalje postoje neizvesnosti oko lokacije održavanja CS:GO Majora usled ograničenja koja postoje u Švedskoj, jedna stvar je stoprocentno sigurna – PGL Major 2021 ćete moći da gledate ekskluzivno na Fortuna Esports YouTube i Sport Klub Esports TV kanalima!

“Izuzetno nam je drago i veoma smo ponosni što ćemo imati čast da prenosimo bez sumnje najvažniji CS:GO turnir u zadnje 2 godine. Nakon Bostona i Berlina ovo će biti treći CS:GO Major koji ćemo raditi i daćemo sve od sebe da domaćoj publici na najbolji način približimo ovaj veliki spektakl.” – Mihajlo Džaril, direktor Fortuna Esports

Bilo da vam treba online prenos jer ste non-stop u pokretu ili volite da se zavalite u kauč i pratite Major na velikom ekranu, domaći prenos najelitnijeg CS:GO takmičenja je osiguran!

Da se podsetimo, poslednji CS:GO Major je organizovao Starladder 2019. godine. Tadašnja mašinerija Astralisa je bez mnogo muke odnela još jedan trofej, a po prvi put smo videli i domaću ekipu na najvećem CS:GO terenu na svetu.

Ipak, od tada do sada je prošlo skoro pune dve godine i mnoge stvari su se promenile. Zvezda najtrofejnijeg tima u istoriji, Nicolai “device” Reedtz je prešao iz Astralisa u NiP, dok je jezgro domaćeg CR4ZY-a postalo ključni deo ekipe G2.

Najsvežiju pobedu je ostvario NaVi, osvojivši IEM Keln, takozvanu katedralu CS:GO-a, dok je Gambit od akademije došao do pozicije najbolje ekipe na svetu za manje od godinu dana.

Osim što po prvi put ne postoji apsolutni favorit za titulu, ovaj događaj takođe krasi i 2.000.000 dolara težak nagradni fond, najveći u istoriji CS:GO Major turnira.

Tako da spremite dres vaše omiljene ekipe, naoštrite prste za svađe u četu i blokirajte period od 23. oktobra do 07. novembra u vašem ličnom kalendaru.