08 December 2020.

Takmičarska odluka: Level Up Esports

Level Up Esports je koristio neregistrovanog igrača (ringera) u zvaničnom meču protiv ekipe Crvena Zvezda Esports tokom prolećne polusezone Esports Balkan Lige, 12. marta 2020.

Click here to read in English

TL;DR

KONTEKST:

Nakon saznanja da je ekipa koristila neregistrovanog igrača, liga je otvorila istragu povodom ovog meča.

Na dan meča, 12. marta, vlasnik i aktuelni menadžer ekipe Viktor “Buktop” Knežević je obavestio administratore lige da jedan od njihov igrača ima visoku temperaturu i da neće moći da igra. Takođe, ekipa je zatražila da ubaci registrovanu izmenu, Milana Kovačevića na nalogu “LVL kravamocna”, za kojeg je kasnije utvrđeno da nije imao nameru da igra zvanične mečeve.

Liga je uspela da potvrdi da je neregistrovani igrač koji je igrao na nalogu “LVL kravamocna” zapravo bio Nebojša “Flamy” Krivokapić, takođe poznat kao “Plameni”.

Tokom istrage, EBL zvaničnici su sproveli razgovore sa igračima iz tadašnje postave ekipe kako bi bolje razumeli sled događaja i utvrdili šta se tačno desilo. Igrači su u potpunosti sarađivali sa Ligom i priznali prekršaj.

Korišćenje neregistrovanih igrača je ozbiljan prekršaj. Takav potez zavarava protivnički tim koji se spremao za meč, zaobilazi pravila koja su predviđena da obezbede fer uslove i narušava odnos sa navijačima, igračima kao i sa samom ligom. 

RELEVANTNA PRAVILA: EBL 2020 pravilnik

10.5 Ringing

10.5.1 Ringing is defined as playing using another Player’s account or solicitation to do so. 

8.1. Competitive Integrity

8.1.9. Any other act which violates these rules and/or standards established by the League.

ODLUKA